söndag 11 september 2011

9/11-01

För exakt tio år sedan hände något som jag trodde bara kunde hända på film, men jag hade tyvärr fel. För exakt tio år sedan var jag sju år och jag tror inte riktigt jag förstod vad som hände. För exakt tio år sedan var jag i skolan och lekte med mina kompisar. Jag kommer ihåg vad som visades på nyheterna den kvällen, människor som sprang för sitt liv, människor som hoppade från en skyhög byggnad. Dagen därpå fick man se en massa brandmän leta efter offer. Som sagt jag tror inte riktigt jag förstod vad som pågick.


Det tog två år att bara rensa områdena som blivit skadade och nu tio år senare är de inte helt färdiga med byggnaden som ska försöka ersätta de två tornen.

Idag pågår minnesceremonier överallt här i USA och jag tänker på alla som offrade sina liv och på dem som förlorade någon de höll kär. 

911 don't ever forget.


1 kommentar:

  1. Håller med dig hjärtat, även jag trodde att det var en "skräckfilm" som visades den dagen. Jag tror att många människor kommer ihåg vad man gjorde och var man var den dagen. Jag var i Köpenhamn på Christiania med en grupp Barnläkare/ssk på studiebesök under min Mead Johnson tid. Den dagen/kvällen var vi många som tänkte på alla människor som var direkt/indirekt påverkade av detta hemska dåd. Nej jag tror inte någon glömmer den dagen, vi sänder en tanke till dem! Mamma

    SvaraRadera